Každá vesnice, bez rozdílu na počet obyvatelů se může chlubit chovem domácích zvířat. Mezi nejčastější zvíře patří prase, které lze po zabití neuvěřitelně zužitkovat. Je to přirozené a ten, komu se domácí zabíjačka nelíbí, může mít vůči zpracovaní prasata určité výhrady. Ovšem není to nic neobvyklého a lze s určitostí říct, že z takové události můžete přijít k chutným a čerstvým výrobkům. Sádlo – neodmyslitelná součást vaření Přípravy jídel na sádle jsou bezesporu nesrovnatelné s těmi, které jsou zpracované na oleji. Živočišní tuk je totiž daleko chutnější a celkový pokrm má díky němu jinou – lepší příchuť. Domácí sádlo je i z toho důvodu, že není nijak upravené a škvařené – vzácným výrobkem, který seženete jen ze zabíjačky. I s černou polévkou si přijdete na své Černá polévka připravovaná z krve není pro mnoho lidí dobrým lákadlem zasednout k ní ke stolu. Ovšem najdou se i lidi, kteří na tuto pochutinu nedají dopustit. A je nutno říct, že si ji uděláte jen v případě, že zužitkujete prase. Neodolatelná touha po domácí klobásce a jitrnici Kdo by netoužil po tom, pochutnat si na klobásce přímo z čerstvě zpracovaného masa? Ať už chcete nebo ne, domácí klobásky jsou výjimečné díky tomu, že víte, co vše váš chov prasete obnášel a také to, že jejich výroba je poctivá a hlavně masitá. Samozřejmě i samotné jitrnice jsou neodolatelným pokrmem, kterému podlehnete. Velké množství masa, které se hodí vždy! Je bezesporu jasné, že masa ze zabíjačky budete mít více než dostatek. S velkou pravděpodobností se vám nevejde ani do mrazáku a možná budete potřebovat i jeden náhradní. Další variantou je jeho darování známým a hlavně tomu, kdo vám se zabíjením pomáhal. Jedno je jisté, rozhodně ho spotřebujete a nikdo vás s ním neodmítne. Mnoho lidí ho daruje rodině nebo připraví velkou grilovačku s partou lidí, kteří si na něm pochutnají jako na žádném jiném.